8 λόγοι για να αντικαταστήσετε τα υδραυλικά σας

8 λόγοι για να αντικαταστήσετε τα υδραυλικά σας

Όταν πρόκειται για έργα ανακαίνισης του σπιτιού σας, μπορεί να δώσετε προτεραιότητα σε εργασίες που προσθέτουν αίγλη ή λειτουργικότητα στο σπίτι. Η πρώτη σας σκέψη είναι σπάνια να αντικαταστήσετε τα υδραυλικά του μπάνιου σας. Ωστόσο, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις δεν κρατάν για πάντα, και όσο περισσότερο αναβάλλετε την επισκευή τους από το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας Αποφράξεις Αργυρούπολη, τόσο περισσότερες ζημιές μπορεί να αντιμετωπίσετε. Αν περιμένετε ένα σημάδι για να αντιμετωπίσετε αυτό το είδος έργου, έχουμε οκτώ από αυτά εδώ.

1. Τα φωτιστικά σας είναι παλιά ή δυσλειτουργούν

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα φωτιστικά του νεροχύτη, τη βρύση και τις λαβές της μπανιέρας σας και την κεφαλή του ντους σας. Αν δείτε σκουριά ή άλλους λεκέδες που δεν θα αφαιρεθούν με καλό τρίψιμο ίσως είναι καιρός να αντικαταστήσετε αυτό το τμήμα των υδραυλικών εγκαταστάσεων του μπάνιου σας.

Η αντικατάσταση των φωτιστικών ή του νεροχύτη του μπάνιου σας είναι εύκολες  εργασίες για κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού που μπορεί να κάνει και μόνος του. Απλώς θυμηθείτε να κλείσετε το νερό πριν αρχίσετε να αντικαθιστάτε παλιά εξαρτήματα για να αποφύγετε ζημιές από  το νερό.

2. Διαρροές

Τα προβλήματα αποχέτευσης, η συγκέντρωση του νερού και οι συνεχείς διαρροές από βρύσες δεν είναι απλώς ενοχλήσεις. Είναι σημάδια ότι μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα υδραυλικά, τον εξοπλισμό του μπάνιου σας ή και τα δύο.

3. Συχνά μπλοκαρίσματα

Εάν η μπανιέρα ή το ντους σας στραγγίζει συνεχώς πιο αργά από ό,τι θα έπρεπε ή στο παρελθόν, μπορεί να μην είναι αρκετό για να το επιλύσετε με ένα φίδι αποστράγγισης ή ένα μείγμα ξιδιού και μαγειρικής σόδας. Ομοίως, αν παρατηρήσετε λίμνες νερού έξω από το ντους ή τη μπανιέρα, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας να κρατήσετε το νερό περιορισμένο, ήρθε η ώρα να καλέσετε τους επαγγελματίες της εταιρείας Αποφράξεις Αργυρούπολη.

4. Ορατά σημάδια ζημιάς από το νερό

Ένας ραγισμένος σωλήνας δεν είναι πάντα ορατός αμέσως. Ο βασικός λόγος είναι γιατί οι περισσότεροι βρίσκονται κάτω από το δάπεδο ή πίσω από τον τοίχο του μπάνιου σας αλλά σίγουρα θα δείτε τα σημάδια της ζημιάς από το νερό αρκετά σύντομα μετά την ανάπτυξη μιας ρωγμής. Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε γρήγορα τα υγρά σημεία στη γυψοσανίδα, τη συγκέντρωση νερού στο πάτωμα ή τα ανεξήγητα υγρά σημεία για να μειώσετε τη ζημιά και να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας. Κλείστε το νερό στο μπάνιο και καλέστε μας για να σας επιλύσουμε το πρόβλημα άμεσα και οικονομικά.

5. Αντιμετωπίζετε μείωση της πίεσης του νερού

Καθώς περνούν τα χρόνια, οι σωλήνες του μπάνιου σας συσσωρεύουν υλικό που περιορίζει τη διάμετρο των σωλήνων νερού, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μια σταδιακή αλλά αισθητή μείωση της πίεσης του νερού. Εάν χρειάζεται περισσότερος χρόνος από το συνηθισμένο για να γεμίσετε τη μπανιέρα, να ξαναγεμίσετε το καζανάκι της τουαλέτας μετά το ξέπλυμα ή να βγάλετε αυτό το σαμπουάν από τα μαλλιά σας, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα υδραυλικά του μπάνιου σας.

8 λόγοι για να αντικαταστήσετε τα υδραυλικά σας

6. Παρατηρείτε αλλαγές στο νερό;

Το νερό που μυρίζει αστεία ή φαίνεται κόκκινο και σκουριασμένο σημαίνει ότι ο θερμοσίφωνας σας αστοχεί . Με την πάροδο του χρόνου, οι χαλύβδινες ράβδοι διαβρώνονται λόγω βακτηριδίων και άλλων στοιχείων μέσα στη δεξαμενή του ζεστού νερού. Παραδόξως, είναι δουλειά τους να προσελκύουν τα συντρίμμια για να τα εμποδίζουν να ρέουν μέσα στους σωλήνες σας. Ωστόσο, όταν αρχίσουν να αποσυντίθενται με την ηλικία, ο θερμοσίφωνας σας θα εκπέμπει προειδοποιητικά σημάδια που θα εντοπίσουν η μύτη και τα μάτια σας. Όταν αυτό συμβεί ήρθε η ώρα να κάνετε μερικές κινήσεις εκτός του προϋπολογισμού σας για να αντικαταστήσετε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις τους σπιτιού σας.

7. Υπάρχει δυσάρεστη ανάπτυξη μούχλας

Η ανάπτυξη ορατών σπορίων μούχλας στους τοίχους ή την οροφή του μπάνιου σας συνήθως σημαίνει ότι το νερό ρέει κάπου που δεν θα έπρεπε. Αναζητήστε υγρά σημεία, θρυμματισμένο γυψοσανίδα ή σκοτεινά σημεία κοντά στη θέση των σωλήνων του μπάνιου. Αν δείτε σημάδια μούχλας ή διείσδυσης νερού, ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να εντοπίσει την πηγή και να σταματήσει τη διαρροή ή να αντικαταστήσει εντελώς τα υδραυλικά, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

8. Ζείτε σε ένα παλαιότερο σπίτι με μολύβδινους σωλήνες

Ενώ πολλές χώρες και κυβερνήσεις έχουν απαγόρευσε τα προϊόντα μόλυβδου σε χρώματα και βερνίκια από το 1978, οι σωλήνες μολύβδου εξακολουθούν να συναντώνται συχνά σε παλαιότερα σπίτια. Η δηλητηρίαση από μόλυβδο είναι ένας πιθανός κίνδυνος για την υγεία με την επανειλημμένη έκθεση, ειδικά για τα παιδιά. Η ασφαλέστερη και πιο ενδελεχής πορεία δράσης είναι η πλήρης αντικατάσταση αυτών των σωλήνων.

Μην αναβάλλετε την αντικατάσταση τους

Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, συμπεριλαμβανομένων των υδραυλικών σωλήνων του μπάνιου σας. Ανάλογα με το υλικό, πιθανότατα θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τους σωλήνες σας κάπου μεταξύ 20 και 100 ετών μετά την αρχική τους εγκατάσταση. Τα υλικά με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είναι ο χυτοσίδηρος και ο χαλκός , με διάρκεια ζωής από 50 έως 100 χρόνια , ενώ οι γαλβανισμένοι σωλήνες από χάλυβα και ορείχαλκος μπορούν να διαρκέσουν έως και 50 χρόνια .

Η αναβάθμιση ή η αντικατάσταση του εξοπλισμού του μπάνιου σας και άλλων υδραυλικών στοιχείων διασφαλίζει ότι το σπίτι σας παραμένει ασφαλές από ζημιές από το νερό και θα διαρκέσει για τα επόμενα χρόνια. Αφού εντοπίσετε ένα πρόβλημα, οι επισκευές και οι αντικαταστάσεις μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα και χρόνο.

Εάν εντοπίσετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε, προσλάβετε έναν έμπειρο τοπικό επαγγελματία υδραυλικών για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το εύρος του προβλήματος και να σχεδιάσετε ένα σχέδιο που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Δείτε περισσότερα άρθρα για αποφράξεις:

 

8 λόγοι για να αντικαταστήσετε τα υδραυλικά σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω
Call Now Button