Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υγρών καθαριστικών αποχέτευσης

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υγρών καθαριστικών αποχέτευσης

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υγρών καθαριστικών αποχέτευσης

Το υγρό καθαριστικό αποχέτευσης δεν είναι πάντα η πιο καλή εναλλακτική σας λύση από το να καλέσετε έναν επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Αργυρούπολη.

Παρατηρείτε ότι το νερό στροβιλίζεται αργά γύρω από την αποχέτευση και η πρώτη σας σκέψη είναι να πιάσετε το καθαριστικό αποχέτευσης υγρών; Θεωρείτε ένα βασικό οικιακό προϊόν για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων και για καλό λόγο.

Όταν πρόκειται για συσσωρεύσεις μαλλιών που έχουν πιαστεί στην αποχέτευση του μπάνιου ή συσσώρευση φαγητού στον νεροχύτη της κουζίνας, το υγρό καθαριστικό αποχέτευσης είναι μια γρήγορη, εύκολη και φθηνή λύση.

Αλλά πολλές φορές, θα μπορούσατε να ρίχνετε υγρό καθαριστικό αποχέτευσης στο νεροχύτη μόνο για να αντιμετωπίσετε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως έναν σπασμένο σωλήνα. Ωστόσο, καλό θα είναι να μάθετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των εμπορικών προϊόντων πριν τα χρησιμοποιήσετε στην αποχέτευση του μπάνιου ή της κουζίνας σας.

Πλεονεκτήματα των υγρών καθαριστικών αποχέτευσης

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα υγρό καθαριστικό αποχέτευσης για να σώσετε τη μέρα σας!

Εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό υγρών αποχέτευσης ακολουθώντας απλώς τις οδηγίες στο πίσω μέρος της φιάλης. Συνήθως είναι τόσο απλό όσο ο αερισμός του χώρου εργασίας, η έκχυση της καθορισμένης ποσότητας καθαριστικού στην αποχέτευση και η αναμονή 15 έως 30 λεπτών για να διαλυθεί το φράξιμο.

Εάν χρησιμοποιείτε το σωστό είδος καθαριστικού αποχέτευσης για το φράξιμο θα πρέπει να αφαιρεί αποτελεσματικά τυχόν συσσώρευση τροφής, τρίχας, λίπους ή αφρού σαπουνιού.

Ανέξοδο

Το καθαριστικό αποχέτευσης είναι μια οικονομική επιλογή για την απομάκρυνση των μπλοκαρισμάτων. Μπορείτε να παραλάβετε υγρό καθαριστικό αποχέτευσης από τα οικιακά καταστήματα ή ακόμα και το τοπικό παντοπωλείο σας.

Αυτό είναι λιγότερο ακριβό από το να προσλάβετε ένα επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Αργυρούπολη για να ρίξει μια ματιά, αλλά σημειώστε ότι το καθαριστικό αποχέτευσης μπορεί να μην λειτουργήσει εάν δεν γνωρίζετε την αιτία του φράγματος.

Το κόστος για τον επαγγελματικό καθαρισμό μιας αποχέτευσης είναι κυμαίνετε με το είδος της κάθε απόφραξης , αλλά έχετε κατά νου ότι ένας υδραυλικός θα γνωρίζει τον καλύτερο, ασφαλέστερο τρόπο για να καθαρίσει την αποχέτευση σας, καθιστώντας το μια αξιόλογη επένδυση εάν δεν είστε σίγουροι για το τι συμβαίνει.

Λειτουργεί καλά σε ορισμένους τύπους φραγμών

Τα υγρά καθαριστικά αποχέτευσης είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν αντιμετωπίζετε συσσώρευση τροφής ή τρίχας. Επειδή όσες φορές και να το υπενθυμίσετε στην οικογένειά σας, εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν πειράζει να πετάτε τα υπολείμματα μακαρονιών στον σπουπιδοφάγο ή να ξεχάσετε να βάλετε τη σήτα στην αποχέτευση πριν κάνουν ντους.

Ευτυχώς, τα υγρά καθαριστικά αποχέτευσης μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των μικρών βουλωμάτων.

  • Οξειδωτικό καθαριστικό αποχέτευσης: Αυτός ο τύπος καθαριστικού αποχέτευσης είναι ιδανικός για την αφαίρεση φραγμών με βάση τα τρόφιμα στην κουζίνα ή μαλλιών στην αποχέτευση του μπάνιου. Τα οξειδωτικά καθαριστικά αποχέτευσης κατασκευάζονται με χλωρίνη, νιτρικά άλατα και/ή υπεροξείδια, τα οποία οξειδώνουν τα οργανικά υλικά, όπως τρόφιμα ή μαλλιά, για να καθαρίσουν το φράξιμο.
  • Καυστικό καθαριστικό αποχέτευσης: Τα καυστικά καθαριστικά αποχέτευσης κατασκευάζονται με υδροξείδιο του νατρίου για τη διάσπαση λίπους ή αφρού σαπουνιού. Αυτός ο τύπος καθαριστικού αποχέτευσης μπορεί να μετακινηθεί μέσα στο νερό, καθιστώντας το αποτελεσματικό στην προσέγγιση και τη διάλυση του φράγματος.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υγρών καθαριστικών αποχέτευσης

Μειονεκτήματα των υγρών καθαριστικών αποχέτευσης

Τα υγρά καθαριστικά αποχέτευσης μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στους σωλήνες σας εάν χρησιμοποιηθούν εσφαλμένα. Εάν αντιμετωπίζετε κάτι που φαίνεται να είναι φράγμα, είναι καλύτερο να προσλάβετε έναν επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Αργυρούπολη για να ρίξει μια ματιά στο θέμα.

Ένα φράξιμο θα μπορούσε να είναι σημάδι ενός πιο σοβαρού υποκείμενου προβλήματος που κανένα καθαριστικό αποχέτευσης δεν μπορεί να διορθώσει.

Μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε νεροχύτες, σωλήνες και σηπτικά συστήματα

Ελέγχετε πάντα την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι το υγρό καθαριστικό αποχέτευσης είναι κατάλληλο για τους νεροχύτες, τους σωλήνες ή τα σηπτικά σας συστήματα. Ορισμένα καθαριστικά αποχέτευσης μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να βλάψουν την πορσελάνη ή το σμάλτο του νεροχύτη σας.

Τα καθαριστικά υγρών αποχέτευσης μπορεί επίσης να προκαλέσουν διάβρωση ή περαιτέρω φθορά σε σωλήνες σε παλαιότερα σπίτια που κατασκευάστηκαν πριν από τη δεκαετία του 1970 .

Εάν ανησυχείτε ότι το καθαριστικό αποχέτευσης δεν είναι κατάλληλο για τους νεροχύτες ή τους σωλήνες σας, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα έμβολο για να αφαιρέσετε ένα φράξιμο. Ωστόσο, η πρόσληψη ενός επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Αργυρούπολη είναι η καλύτερη επιλογή για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκαλέσετε δαπανηρή ζημιά στους σωλήνες σας.

Όσον αφορά τα σηπτικά συστήματα, τα υγρά καθαριστικά αποχέτευσης μπορεί να σκοτώσουν τα χρήσιμα βακτήρια στη σηπτική δεξαμενή, οδηγώντας σε συσσώρευση αποβλήτων.

Συνήθως δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Τα καθαριστικά αποχέτευσης προορίζονται να είναι σκληρά έναντι του λίπους και της βρωμιάς που συσσωρεύονται στους σωλήνες, αλλά αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει ότι περιλαμβάνουν συστατικά που δεν είναι τα καλύτερα για το περιβάλλον.

 Ευτυχώς, υπάρχουν όλο και περισσότερα φιλικά προς το περιβάλλον καθαριστικά υγρών αποχέτευσης στην αγορά αυτές τις μέρες, οπότε αναζητήστε επιλογές που είναι ενζυματικές , που σημαίνει ότι τα καθαριστικά αποχέτευσης χρησιμοποιούν ένα φυσικό μείγμα βακτηρίων και ενζύμων για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των βουλωμάτων.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα σπιτικό καθαριστικό αποχέτευσης χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα, χυμό λεμονιού και ζεστό νερό ή μαγειρική σόδα και αποσταγμένο λευκό ξύδι.

  • Μαγειρική σόδα, χυμό λεμονιού και ζεστό νερό: Ανακατέψτε τρία φλιτζάνια βραστό νερό, ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι χυμό λεμονιού και, στη συνέχεια, ρίξτε αυτό το διάλυμα στην αποχέτευση. Περιμένετε μία ώρα για να καθαρίσει το φράξιμο.
  • Μαγειρική σόδα και αποσταγμένο λευκό ξύδι: Ρίξτε περίπου μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση, ακολουθούμενο από μισό φλιτζάνι ξύδι. Τέλος, ακολουθήστε και τα δύο με βραστό νερό και μετά περιμένετε περίπου μία ώρα .

Δεν λειτουργεί πάντα

Τα καθαριστικά αποχέτευσης δεν είναι εγγυημένα για να καθαρίσουν το φράξιμο. Εάν το παιδί σας πέταξε πολλά παιχνίδια σε μια ανοιχτή αποχέτευση ντους ενώ εσείς δεν κοιτούσατε ή αποφασίσατε να ξεπλύνετε το αγαπημένο σας κραγιόν στην τουαλέτα, καμία ποσότητα καθαριστικού αποχέτευσης δεν θα μπορέσει να λύσει αυτά τα προβλήματα.

Μερικές φορές, το καθαριστικό αποχέτευσης μπορεί να καθαρίσει ένα φράξιμο προσωρινά, αλλά φαίνεται να εμφανίζεται ξανά. Αυτό συμβαίνει επειδή το υγρό καθαριστικό αποχέτευσης δεν θα αντιμετωπίσει πιο σοβαρά υποκείμενα ζητήματα, όπως σπασμένους σωλήνες ή μια γραμμή αποχέτευσης που δεν λειτουργεί σωστά.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε απόρριψη σκουπιδιών

Πολλά καθαριστικά αποχέτευσης μπορεί να είναι πολύ σκληρά για να χρησιμοποιηθούν στην απόρριψη απορριμμάτων και να φθαρούν οι σωλήνες. Επιπλέον, τα φράγματα απόρριψης σκουπιδιών προκαλούνται συχνά από μεγαλύτερα αντικείμενα που είναι πολύ δύσκολο να αποσπαστούν ακόμη και από τα καθαριστικά αποχέτευσης.

Αντίθετα, δοκιμάστε να βυθίσετε την αποχέτευση πάνω από την απόρριψη ή να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό καθαριστικό αποχέτευσης με χλωρίνη, ξύδι και ζεστό νερό. Εάν αυτά δεν λειτουργούν, καλέστε έναν επαγγελματία της εταιρείας Αποφράξεις Αργυρούπολη για να επιδιορθώσει με ασφάλεια την απόρριψη των σκουπιδιών.

Δείτε περισσότερα άρθρα για αποφράξεις:

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υγρών καθαριστικών αποχέτευσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω
Call Now Button