Γιατί μυρίζει η αποχέτευση του ντους σας και πώς να την καθαρίσετε;

Γιατί μυρίζει η αποχέτευση του ντους σας και πώς να την καθαρίσετε;

Γιατί μυρίζει η αποχέτευση του ντους σας και πώς να την καθαρίσετε;

Δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο χαλαρωτικό από το να έχετε ετοιμαστεί να κάνετε ένα ωραίο μπάνιο ή ντους και να σας υποδέχεται μια δύσοσμη μυρωδιά από την  αποχέτευση του ντους. Ακόμη χειρότερο είναι να συνειδητοποιήσετε ότι το νερό δεν απομακρύνετε ακόμα και αφού έχετε ήδη σκουπιστεί.

Μια βουλωμένη αποχέτευση ντους είναι ενοχλητική, ειδικά αν συμβαίνει συχνά. Είτε έχετε περίσσεια αφρού από το αφρόλουτρο ή το σαπούνι που χρησιμοποιείτε, μακριά μαλλιά ή κάτι άλλο (όπως μούχλα) που φράζει τους σωλήνες σας ή προκαλεί δυσοσμία είναι ένα πρόβλημα που δεν υποχωρεί από μόνο του και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως.

Ευτυχώς, τα περισσότερα προβλήματα δυσοσμίας και φραγής της αποχέτευσης του ντους είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν. Όμως, ενώ οι συμβουλές για τον καθαρισμό της αποχέτευσης του ντους είναι χρήσιμες, είναι πραγματικά καλύτερο να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα.

Κατανοήστε ότι εάν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές της αποχέτευσης ντους μόνοι σας. Αν το νερό δεν αποστραγγίζεται ή χειρότερα επιστρέφει, μπορεί να είναι πρόβλημα με την αποχέτευση ή τη σηπτική σας δεξαμενή. Αυτό πιθανότατα δεν είναι μια επιδιόρθωση DIY, επομένως είναι καλύτερο να προσλάβετε τους τεχνικούς της εταιρείας Αποφράξεις Αργυρούπολη.

Γιατί η αποχέτευση του ντους σας μυρίζει

Υπάρχουν πολλές αιτίες για τις μυρωδιές της αποχέτευσης του ντους—οπότε πρώτα πρέπει να παίξετε ντετέκτιβ για να καταλάβετε τι κρύβεται πίσω από τη μυρωδιά της αποχέτευσης του ντους σας.

Κάντε το τεστ οσμής

Σκύψτε και πάρτε μια γρήγορη μυρωδιά. Εάν η μυρωδιά είναι μούχλα, μπορεί να έχει αναπτυχθεί μούχλα κάτω από το κάλυμμα της αποχέτευσης. Νιώστε το κάλυμμα αποστράγγισης για να δείτε αν είναι χαλαρό. Εάν το κάλυμμα της αποχέτευσης δεν είναι τέλεια σφραγισμένο, αυτός ο μικρός υγρός χώρος θα αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για μούχλα.

Καθαρίστε την περιοχή γύρω από την αποχέτευση σας

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αφαιρεθεί το κάλυμμα και να καθαριστεί η περιοχή. Απλώς ψεκάστε το καθαριστικό της επιλογής σας, αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά και σκουπίστε.

Εάν η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, ίσως χρειαστεί να τρίψετε το κάλυμμα και τη μπανιέρα με μια παλιά οδοντόβουρτσα (απλώς θυμηθείτε να την πετάξετε όταν τελειώσετε!). Εάν αυτά τα βήματα δεν λειτουργούν, ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα νέο κάλυμμα αποχέτευσης.

Καθαρίστε τους σωλήνες σας

Ενώ μπορείτε να βγείτε έξω και να αγοράσετε χημικά προϊόντα καθαρισμού, το πιθανότερο είναι ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε στην κουζίνα σας για να αντιμετωπίσετε αμέσως το πρόβλημα της μούχλας.

Ρίξτε μισό φλιτζάνι χλωρίνη στην αποχέτευση και αφήστε το να καθίσει για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, βράστε τέσσερα φλιτζάνια νερό και ρίξτε το μισό από αυτό στην αποχέτευση. Εάν έχετε σωλήνες PVC (πλαστικούς), σημειώστε ότι το βραστό νερό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, οπότε φροντίστε να ελέγξετε πρώτα. Εάν συμβαίνει αυτό, χρησιμοποιήστε απλώς ζεστό νερό από τη βρύση σας.

Στη συνέχεια, ρίξτε ένα τέταρτο φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση. Ακολουθήστε το με ένα φλιτζάνι λευκό ή ξύδι καθαρισμού . Μπορεί να ακούσετε έναν ήχο αφρισμού από τη μαγειρική σόδα και το ξύδι που αντιδρούν. Περιμένετε λίγα λεπτά και μετά ρίξτε το υπόλοιπο βραστό (ή ζεστό) νερό στην αποχέτευση. Τελειώστε τρέχοντας το ζεστό νερό για λίγα λεπτά. Αυτό θα πρέπει να φροντίζει τόσο για την οσμή όσο και για την πηγή.

Εάν η μυρωδιά που προέρχεται από την αποχέτευση δεν είναι μουχλιασμένη, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι αφρού σαπουνιού. Μια εύκολη λύση είναι να καθαρίσετε απλά την αποχέτευση με βραστό νερό. Εάν αυτό το πρόβλημα επανεμφανιστεί, χρησιμοποιήστε βραστό νερό κάθε εβδομάδα.

Ελέγξτε την παγίδα P

Εάν έχετε μια μυρωδιά θείου που προέρχεται από την αποχέτευση σας, πιθανότατα έχετε μια ξηρή παγίδα P. Η παγίδα P είναι ένας σωλήνας σχήματος P που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την είσοδο αερίου αποχέτευσης στο σπίτι σας παγιδεύοντας λίγο νερό. Για έλεγχο, ανάψτε έναν φακό στην αποχέτευση. Αν δείτε νερό, η παγίδα P δεν είναι στεγνή και ίσως είναι καλή ιδέα να καλέσετε έναν υδραυλικό.

Εάν η παγίδα P είναι στεγνή, ρίξτε δύο φλιτζάνια νερό στην αποχέτευση και περιμένετε μια ώρα. Στη συνέχεια ελέγξτε αν το νερό είναι ακόμα εκεί.

Εάν το ντους δεν χρησιμοποιείται συχνά ή ίσως είναι σε ένα μπάνιο επισκεπτών, ρίξτε τέσσερις κουταλιές λάδι στην αποχέτευση ή οποιοδήποτε μαγειρικό λάδι έχετε ήδη στη διάθεσή σας. Το λάδι εξατμίζεται με πιο αργό ρυθμό από το νερό. Αυτό θα πρέπει να αποτρέψει την επιστροφή της μυρωδιάς.

Γιατί μυρίζει η αποχέτευση του ντους σας και πώς να την καθαρίσετε;

Καθαρισμός μαλλιών από την αποχέτευση του ντους

Οι παγιδευμένες τρίχες είναι μια κύρια αιτία φράγματος και οσμών στην αποχέτευση του ντους, αλλά μπορούν να προληφθούν. Δοκιμάστε να βουρτσίσετε τα μαλλιά σας πριν τα λούσετε στο ντους. Αυτό θα αφαιρέσει τυχόν χαλαρά, μπερδεμένα ή υπερβολικά μαλλιά που διαφορετικά θα φράξουν την αποχέτευση σας.

Τοποθετήστε μια λαβή μαλλιών

Αξιολογήστε την κατάσταση της αποχέτευσης του ντους σας. Εάν έχετε μια ανοιχτή τρύπα αποστράγγισης χωρίς κανένα είδος καλύμματος (το είδος που συνδέετε ένα πώμα), ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μια λαβή αποστράγγισης ντους.

Ακόμα κι αν δεν έχετε ακάλυπτη τρύπα αποστράγγισης, μπορεί να θέλετε να αντικαταστήσετε το τρέχον κάλυμμα αποχέτευσης με αυτήν τη συσκευή, επειδή αποτρέπει εύκολα μακροπρόθεσμα προβλήματα απόφραξης των μαλλιών.

Καθαρίστε τα μαλλιά από την αποχέτευση του ντους σας

Εάν η αποχέτευση του ντους σας είναι ήδη φραγμένη με τρίχες, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν που θα διαλύει τις τρίχες, το αφρό σαπουνιού και άλλα υπολείμματα που προκαλούν μυρωδιές.

Πώς να καθαρίσετε την αποχέτευση του ντους

Μερικές φορές ένα εμπόδιο, όπως οι τρίχες, πρέπει να μετακινηθεί σωματικά στον σωλήνα για να καθαριστεί και να ρέει ξανά η αποχέτευση.

Σπάστε το έμβολο της τουαλέτας

Η πρώτη σας γραμμή άμυνας για μια βουλωμένη αποχέτευση ντους είναι στην πραγματικότητα ένα έμβολο τουαλέτας.

Γεμίστε τη μπανιέρα με αρκετό νερό για να βεβαιωθείτε ότι η ελαστική άκρη στο έμβολο είναι καλυμμένη. Στη συνέχεια, βουτήξτε μακριά. Το νερό πρέπει να πέσει. Εάν δεν το κάνει ή αν στραγγίζει αργά, δοκιμάστε ξανά.

Ξεσπάστε ένα φίδι αποστράγγισης

Για να καθαρίσετε τα πιο σκληρά βουλώματα, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα φίδι αποχέτευσης, το οποίο μερικές φορές ονομάζεται τρυπάνι τουαλέτας.

Είναι εύκολο να το κάνετε: Απλώς αφαιρέστε το κάλυμμα αποστράγγισης, μετά σπρώξτε το φίδι προς τα μέσα και ανοίξτε τη λαβή. Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε αντίσταση, έχετε χτυπήσει την αιτία του φράγματος. Μην σηκώνετε το φίδι. Συνεχίστε να περιστρέφεστε. Αυτό θα διαλύσει οτιδήποτε φράζει την αποχέτευση.

Όταν σταματήσετε να αισθάνεστε αντίσταση, τότε μπορείτε να τραβήξετε αργά το φίδι από την αποχέτευση. Τέλος, τρέξτε το νερό για λίγα λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καθαρά.

Δείτε περισσότερα άρθρα για αποφράξεις:

Γιατί μυρίζει η αποχέτευση του ντους σας και πώς να την καθαρίσετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω
Call Now Button