Χρειάζεστε μια επιθεώρηση με κάμερα στους αγωγούς σας;

Χρειάζεστε μια επιθεώρηση με κάμερα στους αγωγούς σας;

Η επιθεώρηση με κάμερα στους αποχετευτικούς αγωγούς από το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας Αποφράξεις Αργυρούπολη σας προσφέρουν μια εσωτερική άποψη των σωλήνων σας για μια ευδιάκριτη και εύκολη διάγνωση.

Οι επιθεωρήσεις με κάμερα αποχέτευσης μπορεί να είναι ιδιαίτερα πολύτιμες για τους ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων, καθώς παρέχουν μια ειλικρινή αντανάκλαση του τι συμβαίνει μέσα στις αποχετεύσεις σας χωρίς να χρειάζεται να βασίζεστε σε εικασίες.

Οι επιθεωρήσεις με κάμερα αποχέτευσης μπορούν να βρουν βουλώματα, σπασμένους σωλήνες, μερική συσσώρευση σκουπιδιών και διείσδυση ρίζας δέντρου. Όλα οι οικιακοί και οι επαγγελματικοί χώροι μπορούν να επωφεληθούν από την επιθεώρηση κάμερας αποχέτευσης, οπότε πώς θα ξέρετε αν χρειάζεστε μια επιθεώρηση κάμερας;

Μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι

Η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι είναι η τέλεια στιγμή για να πραγματοποιήσετε μια επιθεώρηση με κάμερα της αποχέτευσης σας. Μετά από όλα όσα έχετε επιθεωρήσει σε κάθε άλλο μέρος του σπιτιού, δεν θα έπρεπε να κοιτάξετε στους υδραυλικούς και αποχετευτικούς σωλήνες πριν το αγοράσετε; Λίγο πριν αγοράσετε ή πριν μετακομίσετε, είναι η ιδανική στιγμή για να πραγματοποιήσετε μια επιθεώρηση με κάμερα.

Οι επιθεωρήσεις αποχέτευσης είναι ιδιαίτερα απαραίτητες εάν αγοράζετε ένα παλιό σπίτι ή ένα σπίτι που περιβάλλεται από πολλά δέντρα. Η εμφάνιση λυμάτων ή οι βουλωμένοι σωλήνες αμέσως μετά τη μετακόμισή σας σε ένα νέο σπίτι μπορεί να είναι ένα ανησυχητικό σημάδι. Αποφύγετε αυτό το σενάριο κάνοντας μια επιθεώρηση με κάμερα της αποχέτευσης πριν αγοράσετε ή πριν μετακομίσετε.

Οι αποχετεύσεις σας είναι αργές ή δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας

Μαζεύει νερό στο κάτω μέρος του ντους σας; Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να στραγγίσει ο νεροχύτης της κουζίνας; Η τουαλέτα βουλώνει συνεχώς; Ενώ μπορεί να τα περάσετε ως συνήθως συμπτώματα ενός παλαιότερου υδραυλικού συστήματος, οι αποχετεύσεις που είναι συχνά αργές ή φραγμένες δικαιολογούν περαιτέρω διερεύνηση. 

Η επιθεώρηση με κάμερα σας επιτρέπει να ρίξετε μια εσωτερική ματιά, ώστε να μπορείτε να αναλύσετε τι βρίσκεται στον πυρήνα των φραγμένων ή αργών αποχετεύσεων και να εφαρμόσετε την κατάλληλη επιδιόρθωση.

Πίεση νερού κυμαινόμενη ή μειωμένη

Τα προβλήματα με την πίεση του νερού μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστα ντους και απογοητευτικά προβλήματα με τα πλυντήρια πιάτων και τα πλυντήρια ρούχων. Όμως, ξέρατε ότι τα θέματα με τη γραμμή αποχέτευσης σας μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα πίεσης; 

Ενώ ένας σωλήνας με διαρροή που προκαλεί χαμηλή πίεση μπορεί να είναι ευκολότερος να βρεθεί, ένας σωλήνας αποχέτευσης με διαρροή δεν είναι. Εδώ μπορεί να είναι χρήσιμη η επιθεώρηση με κάμερα για να σας δώσει μια εσωτερική άποψη του σωλήνα αποχέτευσης και τυχόν διαρροών που μπορεί να προκαλούν μειώσεις ή διακυμάνσεις στην πίεση του νερού.

Έχετε διαρροή στα θεμέλια

Οι διαρροές στα θεμέλια του σπιτιού μπορεί να είναι πολύ δύσκολες στη διάγνωση και απαιτούν πολλά έξοδα για τη διόρθωση. Μια διαρροή κάτω από τα θεμέλια συχνά διαπιστώνεται ότι προκαλείται από την αποχετευτική γραμμή αλλά δεν θέλετε να σκάψετε τους σωλήνες αποχέτευσης και τα θεμέλια για να μάθετε πού είναι η διαρροή. 

Μια επιθεώρηση με κάμερα αποχέτευσης μπορεί συχνά να βοηθήσει στον εντοπισμό της πηγής της διαρροής γρήγορα και αποτελεσματικά, εξοικονομώντας πιθανώς χρήματα σε περιττές εκσκαφές.

Χρειάζεστε μια επιθεώρηση με κάμερα στους αγωγούς σας;

Δεν έχετε ελέγξει την αποχέτευση σας εδώ και καιρό

Οι επισκευές και οι αντικαταστάσεις αποχετεύσεων μπορεί να είναι πολύ δαπανηρές, και συχνά ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ.

Οι προληπτικές επιθεωρήσεις με κάμερα της αποχέτευσης μπορούν να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι το σύστημα σας λειτουργεί σε άριστη κατάσταση, χωρίς βουλώματα, συσσωρεύσεις και ρίζες δέντρων και είναι πιθανό να συνεχίσουν να σας εξυπηρετούν στο μέλλον. Ένας τακτικός έλεγχος διατηρεί την αποχέτευση σας υγιή και σας αποτρέπει να ξοδεύετε υπέρογκα χρηματικά ποσά σε επισκευές.

Τα πρέπει και δεν πρέπει της επιθεώρησης με κάμερα

Η επιθεώρηση με κάμερα σας προσφέρει μια εσωτερική όψη κατεστραμμένων σωλήνων αποχέτευσης χωρίς την ανάγκη δαπανηρής και ακατάστατης εκσκαφής. Όχι μόνο ο υδραυλικός σας έχει μια πιο ακριβή εικόνα του προβλήματος της αποχέτευσης σας, ως ιδιοκτήτης σπιτιού, μπορείτε επίσης να έχετε μια πιο προσεκτική ματιά στο πρόβλημα.

Ωστόσο, οι επιθεωρήσεις με κάμερα αποχέτευσης δεν μπορούν απαραίτητα να εντοπίσουν κάθε πιθανό πρόβλημα με τους σωλήνες σας. Εδώ εξετάζουμε πώς λειτουργεί η επιθεώρηση με κάμερα της αποχέτευσης και τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει.

Πως λειτουργεί η επιθεώρηση με κάμερα της αποχέτευσης

Οι επιθεωρήσεις με κάμερα χρησιμοποιούν μια μικροσκοπική κάμερα τοποθετημένη στο άκρο ενός καλωδίου, η οποία μπορεί να εισαχθεί στους σωλήνες αποχέτευσης και να ταξιδέψει μέσω αυτών υπόγεια καταγράφοντας εικόνες του εσωτερικού της αποχέτευσης. 

Ο υδραυλικός μπορεί να παρατηρήσει αυτή τη διαδικασία μέσω μιας οθόνης που βασίζεται στο επίπεδο του εδάφους και μπορεί να δει τι βλέπει η κάμερα και να εντοπίσει πιθανά προβλήματα στους σωλήνες αποχέτευσης.

Τι μπορεί να προσδιορίσει μια επιθεώρηση με κάμερας της αποχέτευσης

Τη θέση των γραμμών αποχέτευσης

Χρησιμοποιώντας τις προσαρτημένες συσκευές εντοπισμού θέσης, οι κάμερες αποχέτευσης μπορούν να στείλουν σήματα στον παραλήπτη πάνω από το έδαφος που θα βοηθήσουν τον υδραυλικό σας να αναγνωρίσει την ακριβή θέση των γραμμών αποχέτευσης.

Αργή αποχέτευση και αποφράξεις

Ενώ η κύρια παροχή νερού είναι υπό πίεση, τα λύματα φεύγουν από το σπίτι σας με τη δύναμη της βαρύτητας. Όταν βρωμιά, τρίχες, λίπος ή φράξιμο μπλοκάρουν τη γραμμή αποχέτευσης, η αποχέτευση μπορεί να αποστραγγιστεί πολύ αργά ή μπορεί να αρχίσει να τροφοδοτείται.

Μια κάμερα αποχέτευσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό της αιτίας της απόφραξης. είτε πρόκειται για φράξιμο, είτε για ρίζα δέντρου είτε για σωλήνωση που έχει καταρρεύσει και μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Τύπος συστήματος και υλικά

Είναι απλό πράγμα, αλλά επειδή οι σωλήνες αποχέτευσης είναι υπόγειοι, δεν μπορείτε να πείτε τι είδους σύστημα έχετε. Μια επιθεώρηση με κάμερα αποχέτευσης μπορεί να σας πει εάν έχετε σωλήνες από PVC ή χυτοσίδηρο και αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πιθανών προβλημάτων αποχέτευσης.

Δομή και Συνδέσεις

Μια επιθεώρηση με κάμερα αποχέτευσης επιτρέπει στον υδραυλικό σας να δει εξαρτήματα και άλλους τύπους συνδέσεων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους υδραυλικούς να καταλάβουν πού ρέει το νερό και σε ποιες κατευθύνσεις ταξιδεύει.

Τι δεν μπορεί να αναγνωρίσει η επιθεώρηση κάμερας αποχέτευσης

Τα κύρια πράγματα που οι επιθεωρήσεις με κάμερα αποχέτευσης δεν μπορούν να εντοπίσουν είναι η θέση μιας διαρροής .

Οι λόγοι για αυτό περιλαμβάνουν

  1. Μια διαρροή προκαλείται όταν το νερό διαφεύγει από έναν σωλήνα. Επειδή μια κάμερα αποχέτευσης βρίσκεται μέσα στο σωλήνα, δεν μπορεί να εντοπίσει διαρροές.

  2. Όταν ένας σωλήνας παρουσιάζει διαρροή, μπορεί να παίζουν πολλοί άλλοι παράγοντες όπως εισβολή ρίζας δέντρου, κατάρρευση σωλήνα, βουλώματα και μπλοκαρίσματα και συσσώρευση βρωμιάς και υπολειμμάτων.

  3. Οι σωλήνες από PVC και χυτοσίδηρο που χρησιμοποιούνται για τα λύματα είναι πολύ παχύς, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς εάν ρωγμές ή τρύπες περνούν από το πλήρες πάχος των σωλήνων και είναι διαρροές.

Επιλέξτε τις Αποφράξεις Αργυρούπολη για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας

Η επιθεώρηση με κάμερα της αποχέτευσης είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός και μη επεμβατικός τρόπος για να ρίξετε μια εσωτερική ματιά στους υπόγειους σωλήνες της αποχέτευσης σας αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι επιθεωρήσεις με κάμερα δεν μπορούν να εντοπίσουν διαρροές.

Για να διασφαλίσετε την επιτυχία με τις επισκευές αποχέτευσης, φροντίστε να επιλέξετε το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας Αποφράξεις Αργυρούπολη και να αποκτήσετε μια επαγγελματική προοπτική για την καλύτερη μέθοδο επιθεώρησης για τους σωλήνες σας.

Δείτε περισσότερα για τις Αποφράξεις Αργυρούπολη:

Χρειάζεστε μια επιθεώρηση με κάμερα στους αγωγούς σας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση προς τα επάνω
Call Now Button